NYDELIG OG NEDSTEMT

Side2 (NO)

Danske Jesper Bodilsen har samla et nordisk kremlag og laga musikk som er av det usedvanlig vakre slaget.

Jesper Bodilsen følger i den stolte og sterke danske basstradisjonen som Niels-Henning Ørsted Pedersen etablerte på begynnelsen av 60-tallet. 40 år gamle Bodilsen er i besittelse av den samme varme, store tonen som mesteren og når så forskjellige bandledere som Ed Thigpen, Enrico Rava, Stefano Bollani, Lars Jansson og Ulf Wakenius har stått i kø for å benytte seg av Bodilsens tjenester, så sier det det meste om hvilke kvaliteter han har.

Godt over 100 innspillinger har Bodilsen vært med på siden han debuterte som profesjonell musiker 16 år gammel. De aller færreste har han naturligvis vært sjef for sjøl, men når han først står øverst på plakaten så gjør han det med stil.

Med et A-lag bestående av trompeteren og flügelhornisten Peter Asplund, vibrafonisten og melodica-traktøren Severi Pyysalo og gitaristen Ulf Wakenius, blir vi tatt med på ei reise så vakker og melodisk som vel tenkelig. «Short Stories for Dreamers», eller noveller for drømmere på godt norsk, er en meget passende tittel på dette visittkortet fra Bodilsen. De fire er langt framskredne historiefortellere og glir elegant inn og ut av hverandres «setninger» og du verden så befriende det er at Bodilsen har valgt bort trommer for anledninga.

Asplund og Pyysalo er de minst kjente her hjemme, men de passer utmerka inn i dette kollektivet og begge har stemmer og en reflekterende måte å uttrykke seg på som kler både Bodilsens låter, Wakenius’ hyllest til NHØP og standardlåter som «Moon River» og «Estate» på et bortimot perfekt vis. Wakenius er en gitarist i verdensklasse og med sin nylonstrengs gitar (stålstrenger på ett par spor også) er han og Bodilsen noe i nærheten av å være musikalske siamesiske tvillinger.

Jesper Bodilsen er en melodiker av rang og er i stand til å få både bassen og musikken til å bli historiefortellere. Det er det bare de aller beste som er i stand til.